Борбата на политическия терен между първото и второто полувреме

Мониторинг на вестник "Новините днес", юни 2009

И месец юни бе белязан от непрестанно нарастващия интерес от страна на медиите към политическите лица и формации. Причините за ескалиралото внимание са състоялите... виж цялата публикация »

За всяко зло си има Бойко

Мониторинг на вестник 19’, юни 2009

Това лято медиите в България имат за какво да пишат и говорят. Бедният по принцип сезон на политически новини и сензации тази година е изцяло подчинен на темата за изборите,... виж цялата публикация »

Нотки на фашизъм

Мониторинг на вестник 19’, май 2009

Безспорно публичният дневен ред през изминалия месец беше подчинен на темата за изборите. Нейното ярко визуализиране се дължи най-вече на масираната политическа рекламна... виж цялата публикация »

„Генералната репетиция”

Мониторинг на вестник "Новините днес", май 2009

Месец май бе белязан от непосредствената близост на Евроизбори 2009. Медийното внимание се фокусира върху партиите и кандидатите за евродепутати. Не можем да кажем същото... виж цялата публикация »

„Вестникарският Великден на България”

Мониторинг на вестник "Новините днес", април 2009

След спирането на Градски вестник, в зоната на безплатните издания за известно време се установи затишие. За известно време първенецът в сегмента - вестник 19 минути,... виж цялата публикация »

Криза с легитимността

Мониторинг на вестник 19’, април 2009

Бойко Борисов може да си отдъхне – през април столичният кмет не е в центъра на нито една криза и няма нито едно изказване, което да даде повод на 19’ за остра критика.... виж цялата публикация »

Битката продължава

Мониторинг на вестник 19’, март 2009

Ескалиращата в медиите полемика между Бойко Борисов и Сергей Станишев като че ли поутихна след дебата, който лидерите проведоха в студиото на Референдум по БНТ1. Някои... виж цялата публикация »

„Родна реч, омайна, сладка…”

Мониторинг на вестник 19’, февруари 2009

Ако на месец януари принадлежаха горещите събития, то февруари беше месецът на парещите изказвания. Всъщност на едно много ярко изказване и на вълната от ответни коментари,... виж цялата публикация »

„До Чикаго и назад”

Мониторинг на Градски вестник, февруари 2009

Политическият изказ през февруари бе особено цветущ. Стартът в надпреварата за най-неподходящо изразяване бе даден от Бойко Борисов по време на неговото посещение... виж цялата публикация »

КРИЗА 3 в 1 или как събитията през януари образуваха „неочаквано добра комбинация”

Мониторинг на Градски вестник, януари 2009

18 февруари 2009, Автор: Диляна Драгомирова
Публикувана в Анализи, Безплатни всекидневници, Лаборатория за медиен мониторинг

Криза. Финансова, газова, на доверие. Това бяха ключовите събития, които вълнуваха обществеността и медиите през изминалия месец. Те създадоха неочаквано добри предпоставки... виж цялата публикация »

Следваща страница »