КОАЛИРАЙ СЕ С МЕН

Блоговете на политиците, февруари 2009

След динамичния откъм събития, наситен с кризи и протести месец януари, февруари изглежда затихнал. Привидно затихнал. Не че политиците не са писали и творили на страниците... виж цялата публикация »

Порции новини между порции шоу

Политическа образност в телевизията, февруари 2009

Наблюдението на политическата образност в телевизията включва новини и публицистични предавания. В тях се осъществява пресичането на политическия и медийния разказ.... виж цялата публикация »

Некачествен видео материал

Клиповете с политическо съдържание във VBox7 и Youtube, февруари 2009

„kakwa ubida we to si e taka” Месец февруари започна разгорещено с изказването на Бойко Борисов за некачествения човешки материал. В записа от Чикаго Бойко се оплаква, че в България... виж цялата публикация »

На политическия фронт - какво ново?

Българските онлайн медии в Европейски медиен мониторинг, февруари 2009

Настоящият анализ на новинарските кластъри за месец февруари в платформата Europe Media Monitor потвърждава няколко от забелязаните тенденции в предишните два анализа. Първата... виж цялата публикация »

Герои в (предизборно) напрежение

Българските онлайн медии в Европейския медиен мониторинг, февруари 2009

Най-краткият месец от годината носи белезите на затишие след януарските драми (газовата криза, протестите пред Народното събрание). Едновременно с това обаче февруари... виж цялата публикация »

Посланията на партиите вече постигат чуваемост
(От ония работи до разпищолването…)

Политическата образност в националните всекидневници, февруари 2009

Тенденциите и динамиката през февруари донякъде повториха, но и доразвиха темите от януари. Политическата образност намери своя израз в много примери, свързани с кабинета,... виж цялата публикация »

„Уикенд” на полето на коментарите и анализите

Мониторинг на вестник „Уикенд“, януари-февруари, 2009

19 март 2009, Автор: Зорница Стоилова
Публикувана в Анализи, Жълта преса, Лаборатория за медиен мониторинг

През първите два месеца от изборната година, вестник Уикенд поема по пътя на традиционните вестници. Шоубизнесът е оставен на заден план, а най-важните обществено-политически... виж цялата публикация »

Номинации за ГСП

Анализ на политическата блогосфера, февруари 2009

През месец февруари в политическата блогосфера като цяло липсваха събитийни акценти. В този смисъл в много по-голяма степен беше наблегнато на изграждането и затвърждаването... виж цялата публикация »

Ведомствени войни

Голямото събитие през този месец остана почти невидимо: то беше с мъка прогласуваната декларация на Съюза на издателите в подкрепа на Сашо Дончев, попаднал под яростната... виж цялата публикация »

„Родна реч, омайна, сладка…”

Мониторинг на вестник 19’, февруари 2009

Ако на месец януари принадлежаха горещите събития, то февруари беше месецът на парещите изказвания. Всъщност на едно много ярко изказване и на вълната от ответни коментари,... виж цялата публикация »

Следваща страница »