Кой кой е в политическата игра – легитимация на неясни субекти и на шамански практики

Анализ, базиран на данните от агенция „Маркет Линкс“, април 2009

Събитиен контекст за април Дебатите по Закона за избиране на народни представители – Кризата с боклука в София и сформирането на кризисен щаб от страна на премиера... виж цялата публикация »

Обратно в изходна позиция

През април се върнахме в изходната позиция от началото на прехода: върнахме се във времето на тоталното противопоставяне с една важна разлика. Ако в началото на 90-те... виж цялата публикация »

Април

Април започна с ден на шегата, продължи с великденски празници и завърши с друга продължителна ваканция чак до Гергьовден. През април в новинарските разкази присъства... виж цялата публикация »

Media Index - наблюдение на медиите - графичен доклад, април 2009

14 май 2009, Автор: Маркет Линкс
Публикувана в Данни, Лаборатория за медиен мониторинг

Media Index - наблюдение на медиите - графичен доклад, април 2009  Read More →

Кой е по-по-чист

Българските онлайн медии в Европейския медиен мониторинг, април 2009

И през месец април в българските новинарски сайтове се усещаше натрапчивото присъствие на Сергей Станишев и Бойко Борисов. Бетонирана в дневния ред на новинарските... виж цялата публикация »

„Вестникарският Великден на България”

Мониторинг на вестник "Новините днес", април 2009

След спирането на Градски вестник, в зоната на безплатните издания за известно време се установи затишие. За известно време първенецът в сегмента - вестник 19 минути,... виж цялата публикация »

На старта на изборите

Блоговете на политиците, април 2009

Блогформата набира скорост. Дори новинарският сайт actualno.com, който прави инициатива “Другото лице на политиците” дава възможност на лидерите на основните политически... виж цялата публикация »

Съперник в нужда се познава

Политическа образност в телевизията, април 2009

Най-големите врагове на политическия небосклон – Станишев и Борисов – са един за друг и най-силният си коз. Това показа телевизионният месец април през разказите за... виж цялата публикация »

Широко затворени очи

Мониторинг на отсъстващите клипове с политическо съдържание във VBox7 и Youtube, април 2009

Медиите имат власт не само да показват, но и да скриват, небрежно да пропускат, преднамерено да си затварят очите. Живеем в епоха, в която ако нещо не бъде отразено в медиите,... виж цялата публикация »

За една политическа война на всички фронтове

Българските онлайн медии в Европейски медиен мониторинг, април 2009

Първият категоричен извод от анализа на кластърите за месец април е запазването на високия интерес към политическото, наблюдаван за първи път през предходния месец.... виж цялата публикация »

Следваща страница »