Възходът на 3rd Party медиите

31 август 2011, Автор: Юлиан Борисов
Публикувана в Анализи

Реформирането на медиите е процес, който през последните години наблюдаваме в глобален мащаб и който вероятно ще продължи да се разгръща в близко бъдеще. Това е периодът,... виж цялата публикация »

Проектът Google+

Кратък оптимистичен анализ на най-младата социална мрежа в нейните първи стъпки или защо е хубаво да виждаме кръгове в наполовина пълната чаша на медиите от ново поколение

31 август 2011, Автор: Богдана Денчева
Публикувана в Анализи

Математика и информатика Според National Geographic (бр. 3, 2011) за да преброя до 7 милиарда, ще ми трябват над 2 века дори ако произнасянето на всяко число ми отнема само по секунда.... виж цялата публикация »

L’Europeo и L’Bulgaro

Кратък критически размисъл

1 август 2011, Автор: Кристина Никова
Публикувана в Анализи, Лаборатория за медиен мониторинг

Забавлението на интелигентите Размисълът ми започна с напускането на бившия главен редактор на L’Europeo България – Калина Андролова. Списанието започна рязко да се променя... виж цялата публикация »

Цензурираната истина: как WikiLeaks НЕ стига до българския читател

1 август 2011, Автор: Явор Николов
Публикувана в Анализи, Лаборатория за медиен мониторинг

Симетрично на репресиите срещу свободното слово, във всеки исторически период има личности и организации, които се борят за правото на хората да бъдат информиран по... виж цялата публикация »

По-лесният начин

1 август 2011, Автор: Александър Марков
Публикувана в Анализи, Лаборатория за медиен мониторинг

Обективността на информацията е сложен комплекс от изисквания към работата на медиите. Представянето на всички гледни точки (най-малко две), разделянето на фактите... виж цялата публикация »