Първанов – фен на червената връзка, Бойко – с реквизитен гардероб

Или какви послания излъчва облеклото на родните политически лидери

16 февруари 2009, Автор: Калина Петкова
Публикувана в Блог

Общи белези

Сдържаност на стила, характерна за политиката по принцип. Доминация на тъмния костюм дюс – по-модерните десени с леко райе се позлват много предпазливо и не са предпочитани. Абсолютна доминация на бялата риза, в краен случай белезникава – екрю, светло синьо, сетло сиво.

Бойко Борисов

С почти театрално облекло. Шапка, пуловер, яке при ремонт на улица, черно полуполо и бежово сако за работния ден в кметството и строг костюм за телевизионното студио. Комбинация от деловитост и естественост. Облеклото сякаш казва: „аз съм на мястото си и не се преструвам“.

Сергeй Станишев

Eдин от малкото, които можем да видим с по-ярки или тъмни ризи. Стремеж за по-модерна визия. При него има очила, които биха могли да придадат съвременен или архаичен образ на целия му стил. В случая очилата изглеждат като модерен аксесоар. По различни поводи се появява с неформално облекло. Облеклото казва: „аз съм съвременен човек“.

Волен Сидеров

Освен костюма със задължителната бяла риза, виждаме кожени якета (чрено и кафяво) и появи на публични мероприятия в изцяло черни дрехи. Апелът на черното и кожата е „аз съм недоволен, искам свобода“.

Георги Първанов

Тъмен костюм, бяла риза. Отличителна за президента е единствено червената вратовъзка, ползвана често при знакови събития. Апел на външния вид: „аз съм добрият стар традиционен социалист“.

Иван Костов

Тъмен костюм, бяла риза. Абсолютна сдържаност. Още по-къса коса през последните месеци. Вид, който излъчва „нищо лично, само политика“.

Мартин Димитров

Появил се сравнително скоро, но много активен. Засега демонстрира стандартния политически стил в облеклото.

Ахмед Доган

Често се придържа към строгия костюм, но на различни мероприятия може да го видите с неформално облекло, бежово яке, ризи в по-тъмни цветове. Един от малкото политици, които се появяват и в изцяло светло облекло и светли костюми в топла гама.  Облеклото му излъчва лежерното „не ми се налага да се напъвам“.

Симеон Сакскобурготски

Изцяло сдържан, но актуалният му образ на практика отсъства.

Емел Етем

По цялата гама на строго деловия костюм, елегантна и сдържана – по-дискретни цветове, по-малко и незабележими аксесоари. Визия едновременно по учебник, но и незабележима.

Гергана Грънчарова

Макар и напоследък да не е много във фокус, сме я запомнили с добре подбрани и акцентирани  бижута и аксесоари, стилна прическа и безупречна поддръжка на лицето и грима. Сдържана в облеклото, но склонна на повече индивидуалност.

Меглена Кунева

Българският евро-външен вид. Винаги елегантна и в тон с повода. По-сдържана по работни поводи и по-шармантна на тържествени мероприятия. Вариациите в дължината на косата запазват интереса към изгледа.

Коментари

2 коментара за “Първанов – фен на червената връзка, Бойко – с реквизитен гардероб”
  1. ами че те нали са си артисти всичките

  2. огради казва:

    А за Йорданка Фандъкова няма ли допълнение.

Напиши коментар

Ако искаш картинка, която да се показва към твоя коментар, иди вземи gravatar!