Още малко за светлия костюм

24 април 2009, Автор: Калина Петкова
Публикувана в Блог

Напоследък се забелязва, че двама от медийно активните политици са посегнали към закачалките със светли сака. Цветан Цветанов и Мартин Димитров са сдържани по политически в облеклото, когато са в институционална среда, но на пресконференции и в студиа често се явяват в светло сиви и светло бежови сака или в десени на леко райе. По-разчупеният и по-близък до ежедневието стил определено създава вид на работещ политик и скъсява дистанцията.

Трябва да се отбележи, че посланието на дрехата, макар и донякъде кодирано в самата нея, зависи много и от този, който я носи. Засега по-добре в това отношение се справя Димитров, чийто маниер на говорене е по-комуникативен. За излъчването на Цветанов са подходящи фрази като излят по калъп или глътнал бастун, но и в неговия случай употребата на по-близко до работещия човек облекло има положителен ефект. На този фон кремавият костюм, характерен за Доган, лепва направо по мафиотски.

В темата за облеклото на политиците си струва да споменем и едно от последните медийни появявания на премиера Станишев: на екрана на БНТ1 го видяхме с тъмно сако и светла риза, но без вратовръзка – сполучлива конотация на свободомислие.

Напиши коментар

Ако искаш картинка, която да се показва към твоя коментар, иди вземи gravatar!