Блогосферата и Туитър през 2014

Comments Off

Годината През 2014 г. се смениха три правителства и два пъти се проведоха избори. Това се отрази на динамиката на настроенията в гражданската блогосфера и в микроблогинг... виж цялата публикация »

От блоговете: За Русия с любов или не?

Comments Off

I. Гражданите [1] Изборите за Европейски парламент очаквано са най-горещата тема в гражданската блогосфера през последните месеци. Но изненадата дойде от Русия. През... виж цялата публикация »

Оптимистично за линията на живота или как протестите променят България

3 февруари 2014, Автор: Марина Кирова
Публикувана в Анализи, Годишен доклад 2013, Политическата блогосфера

Навремето имаше един американски филм „Линия на смъртта”, в който група студенти по медицина си направиха необичаен експеримент – да проверят дали има живот и след... виж цялата публикация »

Избори 2013: отражение в социалните медии и какво още да очакваме

Тези избори бяха много по-различни от всички досегашни в демократичната история на България. Бяха различни и като предистория, и като политическа ситуация, и като изборен... виж цялата публикация »

„Страстите български“ или как блогърите се превърнаха в разума на една нация

18 ноември 2012, Автор: Марина Кирова
Публикувана в Анализи, Лаборатория за медиен мониторинг, Политическата блогосфера

Гражданската блогосфера е морален опонент и съдник на политическата и управленска некомпетентност. Блогърите все по-активно играят липсващата в момента роля на морален... виж цялата публикация »

Блогосферата се доказа като гражданската медия

В настоящия текст се анализират блоговете и туитър постингите на политици и граждани за периода януари-юни 2012 г. Гражданската блогосфера и Туитър През 2012 г. в гражданските... виж цялата публикация »

Кампания 2011 – скука и моди в онлайн комуникацията

Ако през изборната 2009 година все още беше модерно политиците да имат персонални блогове, то през 2011 малцина поддържат собствено уеб пространство. Ако за предишните... виж цялата публикация »

Кой е премиерът?

Блоговете на политиците, 1 септември - 15 ноември 2009

Противно на очакванията ни, че отпускарският месец август ще е с най-слаба активност в блоговете на политиците, септември бие рекорда по най-малък брой постинги от началото... виж цялата публикация »

Eхооо, политиците, къде сте?

Блоговете на политиците, юли и август 2009

След изборната мобилизация през май и юни, месеците юли и август се отличават със спокойствие и пустота в блогсферата. Материалите в блоговете на българските политици... виж цялата публикация »

Избори до дупка

Блоговете на политиците, май 2009

Месец юни премина под знака на изборните кампании за представители в Европейския парламент и в 41-вото Народно събрание. Това е месецът с най-голям брой публикувани материали... виж цялата публикация »

Следваща страница »