Телевизия 2016: повече съдържание, по-малко избор

30 януари 2017, Автор: Калина Петкова
Публикувана в Анализи, Лаборатория за медиен мониторинг, Политическата визуалност

Comments Off

Процесите в телевизионната среда у нас през 2016 г. бяха част от общата логика на развитие на сектора през последните години. Предимно пазарна, тази логика не беше нарушена... виж цялата публикация »

С дъх на лято в дух на избори

Политическа визуалност в пресата, юли-ноември 2012

Новият парламентарен сезон и последната година на този кабинет започнаха без изненади и лениво, което е учудващо за предстоящия вот догодина. В периода от юли до ноември... виж цялата публикация »

Видяно през очилата на медиите: политика по време на кампания

16 октомври 2011, Автор: Елена Колева
Публикувана в Анализи, Лаборатория за медиен мониторинг, Политическата визуалност

Възможно ли е инстантното кафе и кампанията за изборите 2 в 1 да имат нещо общо? Блудкав послевкус или? И без помощта на избирателя, кампаниите за президент и кмет се смесиха... виж цялата публикация »

Кой, какво, кога, къде и как в телевизията?

Първите три месеца на 2010 протекоха при очевидна телевизионна промяна. Политиката не просто се завърна в ефир, тя превзе ефира. Още по-точно казано институционално спуснатата... виж цялата публикация »

Много шум, но не за нищо

Политическа образност в телевизията, 1 октомври - 15 ноември 2009

Йорданка Фандъкова спечели София и това не учуди никого. Освен това спечели не само заради партията, която я е издигнала, а и заради собствената си личност. Част от успешната... виж цялата публикация »

ГЕРБ-ова марка

Политическата образност в националните всекидневници в периода септември – 15-и ноември 2009 г.

Хареса ми идеята на наш колега чуждестранен журналист, че трябва да измислят приз „Нобелов сюрприз” и да го връчат на Нобеловия комитет. И това по повод наградата за... виж цялата публикация »

Господари на Ефира в Република България

Политическа образност в телевизията, септември 2009

Съвсем както се полага, повечето министри вече са не по-рядко в ефир от доскорошния едноличен лидер по изобразяване – премиера Борисов. Новите обитатели на Дондуков... виж цялата публикация »

Политическо лято

Политическа образност в телевизията, юли и август 2009

17 септември 2009, Автор: Калина Петкова
Публикувана в Анализи, Лаборатория за медиен мониторинг, Политическата визуалност

Сезонът на летния отдих и отлива на публиката от медиите премина този път под знака на ключови събития. Изборните резултати, смяната на властта, сформирането на ново... виж цялата публикация »

Политиката отвръща на удара

Политическа образност в телевизията, юни 2009

Месецът на евроизборите и на пика в кампанията за национален парламент съвсем естествено премина при повишен интерес към политиката. Лицата на кандидат-депутатите... виж цялата публикация »

На война като на война

Политическа образност в телевизията, май 2009

Войната, водена с всички средства, подсказваше през месец май и на неизкушените, че изборите са вече опасно близо. На телевизионния екран видяхме как в употреба влизат... виж цялата публикация »

Следваща страница »