Конкурс Mtel Media Masters 2015 ще стартира през септември

3 юли 2015, Автор:
Публикувана в Анонси, Блог

Журналистическата надпревара Mtel Media Masters’2015 ще започне на 1 септември. В продължение на месец журналисти от всички национални и регионални медии ще могат да кандидатстват в петото издание на конкурса, който отличава най-добрите постижения при отразяване на теми, свързани с технологиите, иновациите и науката, и показващи как те променят живота ни.

От 2010 година Мтел инициира журналистическата надпревара, за да бъде фокусирано общественото внимание върху значимостта на иновациите, технологиите и науката за развитието на икономиката и обществото не само в България, но и по света.

По традиция Mtel Media Masters ще се проведе в три категории – печатни медии, електронни медии и интернет медии. Всеки кандидат ще може да участва с до три свои авторски материала, публикувани или излъчени в периода от 1 октомври 2014 година до 30 септември 2015 година.

Кандидатурите ще бъдат приемани от Центъра за развитие на медиите и фондация „Медийна демокрация“, които са организатори на надпреварата. Освен че приемат конкурсните материали, експертите на неправителствените организации подпомагат работата на независимото жури, без участието на представител на Мтел, което определя най-добрите журналистически постижения.

Както в досегашните издания на конкурса, победителите ще бъдат определени според няколко критерии за оценка – информативност, обективност, аналитичност, собствен стил, творчески и нестандартен подход към темата.

Победителите ще бъдат обявени на церемония, планирана за края на октомври.

Повече информация за предишните издания на конкурса е публикувана тук.

Видео от церемонията по награждаване на победителите в миналогодишното издание на конкурса можете да видите тук.

Comments are closed.