Конкурс Mtel Media Masters 2016

3 юни 2016, Автор: Екипът на Mtel Media Masters 2016
Публикувана в Анонси, Блог

Журналистическият конкурс Mtel Media Masters 2016 стартира на 3 юни 2016 г.
Кандидатстването ще става онлайн през платформа, създадена специално за новото издание

mmm16_588x172

Журналистическият конкурс Mtel Media Masters 2016 има за цел да отличи най-добрите материали в областта на новите технологии, иновациите и науката.

За първи път в сравнение с предишните пет издания на журналистическата надпревара представителите на медиите ще имат на разположение почти четири месеца, за да кандидатстват – от 3 юни до 30 септември. Новост в конкурса е и начинът, по който ще се кандидатства – това ще става онлайн през специално създадената за Mtel Media Masters платформа. В нея журналистите директно ще качват своите материали, публикувани или излъчени между 1 октомври 2015 г. и 30 септември 2016 г.

В конкурса могат да кандидатстват представители на електронни, печатни и интернет медии, както и журналисти на свободна практика. Приемат се и материали, номинирани от медии, неправителствени организации и експерти в областта на медиите. Професионални партньори и организатори на шестото издание на Mtel Media Masters отново ще бъдат Центърът за развитие на медиите и фондация „Медийна демокрация“.

Победителите ще бъдат излъчени от независимо жури, което тази година е съставено изцяло от журналисти, носители на награди в Mtel Media Masters в различни години. Те ще оценяват постъпилите материали по критериите информативност, обективност, аналитичност, собствен стил, творчески и нестандартен подход към темата.

Mtel Media Masters 2016 ще отличи материали в три категории: печатни, електронни и интернет медии. Във всички тях ще бъдат определени по двама победители – в подкатегории кратки и дълги форми, като отличените ще получат предметни и парични награди.

Повече информация за правилата за кандидатстване можете да видите тук.

Видео от миналогодишната церемония Mtel Media Masters можете да видите тук.

Comments are closed.