All stars жури в Mtel Media Masters 2016

Носители на награди от журналистическия конкурс ще определят тазгодишните победители

18 юли 2016, Автор: Mtel Media Masters
Публикувана в Анонси, Блог

Жури от носители на награди от предишни издания на конкурса ще определи победителите в шестото издание на журналистическия конкурс за иновации, технологии и наука Mtel Media Masters. Техните имена ще бъдат обявени на церемония, която ще се състои на 18 октомври в София.

В състава на журито са журналистите Веселина Седларска, Емил Спахийски, Начо Стригулев и Светослав Иванов, както и блогърът Константин Павлов. Те ще оценяват постъпилите материали по критериите информативност, обективност, аналитичност, собствен стил, творчески и нестандартен подход към темата.

Журито ще отличи материали в три категории: печатни, електронни и интернет медии. Във всички тях ще бъдат определени по двама победители – в подкатегории кратки и дълги форми, като отличените ще получат предметни и парични награди.

За първи път в сравнение с предишните пет издания на журналистическата надпревара кандидатстването става онлайн през платформа, създадена специално за конкурса. Тя вече е отворена за кандидатстване, като представителите на медиите могат да го направят до 30 септември.

От създаването на конкурса през 2010 година той търси да отличи най-добрите журналистически материали, показващи как технологиите, иновациите и научните открития влияят върху живота ни и го променят. Инициатива за конкурса е на Мтел, а негови организатори са Центърът за развитие на медиите и фондация „Медийна демокрация“.

Comments are closed.